FISCALITZACIÓ DEL GOVERN
Política 14/03/2011

ERC despulla en una web els 100 primers incompliments del Govern

Els republicans recorden 100 dies després de les eleccions que el Govern de CiU és com el “dia de la marmota” acompanyat d’actituds “immadures, contradictòries” i “soroll” constant, en un trajecte fins ara “amb més ombres que llums”

M.colomer
2 min
Una imatge de la web dels incompliments

BarcelonaERC ha posat en marxa una pàgina web on recull les “100 primeres relliscades” del Govern el dia en què es compleixen 100 dies des de les eleccions del 28-N. Es tracta d'un recull de 100 piulades, d'un màxim de 140 caràcters per facilitar-ne la difusió via twitter. Cadascun dels enunciats va acompanyat d'un enllaç a alguna informació que ha sortit publicada a la premsa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els republicans han utilitzat la pell de plàtan amb què CiU va jugar durant la campanya electoral per alertar dels obstacles que es trobarien pel camí. Classifica les patinades en tres blocs: promeses incompletes, incoherències manifestes i retallades en serveis públics.

Entre les patinades que ERC atribueix a CiU, hi situen el nomenament de la consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal, que es nomenés una vicepresidenta després de deplorar que ho fes el tripartit, integrar universitats en un altre departament incomplint un compromís, confondre partit i Govern i decisions erràtiques respecte a qüestions com la velocitat variable de 80 quilòmetres per hora.

Entre les suposades "patinades" figuren també les declaracions de diversos consellers sobre la situació econòmica, "amb un diagnòstic terrorífic sobre les finances de la Generalitat que ha perjudicat a la credibilitat de Catalunya" i, segons Ridao, ha fet que Moody's devalués la qualificació del deute català.

Ridao també ha criticat la "indolència" i "complicitat" d'un Govern que es reivindica 'business friendly' amb els últims casos de deslocalització. També ha carregat contra la retallada en un 40% dels recursos per a escoles bressol. Per ell, el Govern "forada amb un martell piló, i ho fa en plena becaina per molestar més el veïnat".

'A espatlles de gegant'

D'altra banda, i en motiu del seu 80è aniversari, ERC ha difós per internet avui un espot titulat 'A espatlles de gegant' en el qual es reivindica com a partit sobiranista i d'esquerres i en què alerta que els republicans no toleraran que es posin en dubte les estructures de l'estat del benestar amb una retallada lineal i sense prioritats. Ho fa evocant discursos i cites dels líders històrics de la formació, com Macià i Companys, que tenen plena vigència en l'actual moment polític que viu el país.

stats