Política 31/10/2014

ERC "espera" que el Govern no "s'arronsi" i obri els col·legis electorals el 9-N

El portaveu d'ERC al Congrés, Alfred Bosch, garanteix que els republicans faran una crida a anar a votar per demostrar que els catalans són un poble de "demòcrates invencibles"

Acn
1 min

BarcelonaEl portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats, Alfred Bosch, "espera" que la impugnació del nou 9-N per part del govern espanyol no alteri els plans del Govern. "Esperem que el Govern no s'arronsi i estigui al costat del poble de Catalunya que vol votar", ha indicat en l'atenció als mitjans que ha fet aquest divendres després del Consell de Ministres.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Bosch ha garantit que ERC continuarà fent una crida perquè els ciutadans agafin la seva butlleta i es dirigeixin cap als col·legis electorals encara que el TC admeti a tràmit el recurs del govern espanyol i el procés participatiu quedi suspès. "El que cal és que els col·legis electorals obrin les portes i puguem emetre el nostre vot", ha subratllat. Segons Bosch la resposta del Govern no ha de ser difícil. "Segons el darrer baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió, el 85% dels catalans vol votar", ha assenyalat. "No és complicat. El Govern ho ha fet moltes vegades. El que cal és que ho faci una vegada més", ha afegit.

"Per més que l'Estat vulgui impugnar-ho tot, és evident que la voluntat no es pot impugnar, un poble lliure no es pot impugnar i la democràcia no es pot impugnar", ha destacat. És per això que ha insistit que el 9 de novembre els catalans hauran d'agafar la seva butlleta de votació i dirigir-se als col·legis electorals per demostrar que són un poble "de demòcrates invencibles, irreductibles i imbatibles".

stats