Política 11/05/2011

ERC de l'Hospitalet adverteix que, si cal, s'enfrontarà a Laporta i Portabella per defensar Can Trabal

Els republicans impulsaran una consulta sobre els darrers terrenys agrícoles de la ciutat si són decisius per formar govern, diu el candidat Eduard Suárez

Acn
2 min

L'Hospitalet de LlobregatL'alcaldable d'ERC a l'Hospitalet, Eduard Suárez, s'ha declarat disposat a defensar Can Trabal, l'última zona agrícola de ciutat, si cal fins i tot en contra del seu partit. "Per damunt de tot defensarem els interessos dels ciutadans de l'Hospitalet", si cal enfrontant-se a Jordi Portabella. L'expresident del Barça i aliat d'ERC és propietari de part de Can Trabal. Què fer amb l'indret centra part de la campanya hospitalenca. Dilluns la candidata socialista i alcaldessa va defensar el seu pla de fer-hi oficines, dimarts els seus socis d'ICV-EUiA li van advertir que no comptés amb ells i aquest dimecres s'han compromès a impulsar una consulta ciutadana sobre l'assumpte si són decisius.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La seva última zona agrícola ha estat un dels camps de batalla de la passada legislatura a la segona ciutat de Catalunya i una de les més densament poblades del món, l'Hospitalet de Llobregat. I que seria un cavall de batalla en campanya, també, es veia a venir des de la conformació de les llistes. ERC i ICV-EUiA s'oposen als plans del PSC, que aspira a repetir la seva folgada majoria absoluta a la ciutat, de construir un parc de 20 hectàrees i oficines a les gairebé 40 hectàrees que ara ocupen camps, horts, un aparcament i algunes masies. Els ecosocialistes van integrar a la seva candidatura Ricard Gutiérrez, portaveu de la Plataforma Salvem Can Trabal, i Francesc Gago, president de l'Associació de Veïns de Bellvitge, que també s'oposa als plans.

Els republicans, per la seva banda, van fitxar com a número tres, darrera de Suárez i d'Anna Simó, el cap d'Els Verds, Toni Garcia, un altre destacat activista contra els plans del PSC. Però ERC, a Barcelona, va fer un altre fitxatge: el de Joan Laporta. Laporta és propietari d'un dels terrenys de Can Trabal, i ha esdevingut pel moviment contra la seva urbanització una personificació del què titllen d'especulació.

Per això aquest migdia Suárez ha marcat distàncies de forma contundent. "Eduard Suárez i Rovira, cap de llista d'ERC a l'Hospitalet, solemnement diu, amb el bagatge que aporten 30 anys de treball per aquesta ciutat i el ser el partit més antic de Catalunya", ha declarat, "que abans que ser d'ERC, abans que ser independentista, abans que ser ecologista, defensa els interessos dels ciutadans de l'Hospitalet, per tant nosaltres defensarem aquests interessos per damunt de tot, es digui Joan Laporta o es digui Jordi Portabella".

stats