ABDICACIÓ DEL REI
Política 17/06/2014

La marxa republicana de diumenge denuncia que la monarquia perpetua "les estructures de la dictadura"

ERC, ICV-EUiA, la CUP, Procés Constituent i SI donen suport a la manifestació, a més d'entitats socials i sindicats

Roger Tugas
1 min
Cartell de la manifestació

BarcelonaEls partits i entitats que donen suport a la manifestació sobiranista i republicana de diumenge han presentat aquest dimarts la marxa, que compta amb l'adhesió d'ERC, ICV-EUiA, la CUP, Procés Constituent, SI, Intersindical-CSC, IAC, COS, SEPC, FNEC, Arran, MDT, Endavant, el CIEMEN i l'ICEC, entre d'altres. "Amb la monarquia, el 1978 es va consolidar una forma d'estat injusta socialment i centralista territorialment", ha denunciat Rosa Cañadell, una de les portaveus de la plataforma convocant, que ha afirmat que el rei va perpetuar "les estructures de la dictadura" i la seva oligarquia, així com representa "la garantia de la unitat d'Espanya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així mateix, Cañadell ha recordat que "Joan Carles I va ser designat a dit pel dictador i és continuador del règim dictatorial". "La monarquia està esgotada, no la volem, tampoc l'oligarquia que empara", ha insistit.

Al seu torn, l'altre portaveu, Carles Riera, ha afegit que la manifestació també exigeix el "dret a decidir, que s'ha fet a través d'una consulta", la qual ha de servir "també per autodeterminar-nos sobre el model econòmic i social". "Les institucions han d'obeir la voluntat popular i aplicar-la, cap pacte d'estat o amb cap monarca pot manllevar-ho", ha avisat.

La manifestació tindrà com a lema 'Cap pacte, cap rei. El poble català decideix' i sortirà diumenge a les 11.30 de la plaça d'Universitat de Barcelona i acabarà a la plaça de Sant Jaume.

stats