Política 19/12/2011

ERC demana al 'nou PSC' un posicionament clar sobre els 2.300 milions que l'Estat deu a Catalunya

Els republicans consideren que el Congrés dels socialistes ha estat positiu perquè han agafat com a exemple el que va fer Esquerra al mes de setembre

Acn
1 min

BarcelonaEl president d'ERC, Oriol Junqueras, ha demanat aquest dilluns a la nova executiva del PSC que es posi "al costat del país" a l'hora de reclamar els 759 milions d'euros que deu l'Estat en concepte de la disposició addicional tercera de l'Estatut, els 1.600 milions que deu pel que fa al fons de competitivitat i que l'Estat no descompti els diners corresponents a la bestreta dels Ajuntaments del 2008 i 2009.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Sense tots aquests recursos és impossible assumir els compromisos de creixement econòmic i de cohesió social i territorial", ha indicat el president republicà. Per això, ha instat els socialistes a posicionar-se favorablement en els temes clau pel desenvolupament del país.

Segons el líder republicà, ara és el millor moment de fer-ho, un cop han acabat el 12è congrés de la formació. Un congrés que "ha seguit l'exemple" del que va fer ERC al mes de setembre. "Han utilitzat el mateix lema que nosaltres i tenim la sensació que ens han agafat com a exemple per a la formació de l'executiva", ha destacat Junqueras. El president d'ERC s'ha mostrat satisfet per aquest fet i ha assegurat que els republicans són un "element central en la política catalana i un referent per a la resta de formacions polítiques".

stats