Política 31/12/2014

ERC lamenta que Mas no aprofités el missatge de Cap d'Any per anunciar la data de les eleccions

Els republicans reclamen que es convoquin ben aviat i s'emplacen a primers de gener per arribar a un acord

Acn
1 min

Hospitalet de LlobregatEsquerra insisteix en la necessitat que el president de la Generalitat, Artur Mas, convoqui eleccions al Parlament el més aviat possible i per això lamenta que no fes cap cap menció a aquest fet en el missatge de Cap d'Any que el president català va pronunciar aquest dimarts. "Hem de moure fitxa. El president va dir que el mandat democràtic seria en unes eleccions i hem trobat a faltar que no hagi fet cap referència sobre quan s'ha d'exercir aquest mandat", ha expressat la portaveu republicana, Anna Simó.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per Anna Simó el missatge del President de la Generalitat va ser "un discurs de retrospectiva del 2014 i no de mirar al 2015". La portaveu d'ERC, que ha valorat el missatge, considera que hi va faltar "concreció" per saber "quan hi haurà el mandat democràtic". Per això, els republicans es fixen els primers quinze dies de l'any per "obtenir un acord ampli i transversal per un full de ruta clar" entre totes les forces sobiranistes.

El 19 de gener és el dia que al Parlament s'han de votar les partides pressupostàries i és fins aquell dia quan ERC per posa el límit per aquestes negociacions. D'aquesta manera, faran pressió amb els comptes per aconseguir l'acord de la data electoral. "Ens hem fixat el 19 de gener per posar-nos a fons per trobar un acord". Simó també reclama explicar "parlar de perquè és important la independència i quines oportunitats generaria per als ciutadans".

Tot i això, Anna Simó ha reconegut que "no tenim la majoria encara" tot i que "el missatge del 9-N v ser molt potent però ens va fer veure que hi ha molts indecisos".

stats