Política 22/10/2014

Montoro replica a Bosch: "Espanya i l'Estat som tots"

El ministre creu que a ERC "no li convé" que hi hagi recuperació econòmica perquè "si n'hi ha és gràcies a que som una unitat"

Mariona Ferrer I Fornells
1 min

Madrid"Espanya i l'Estat som tots". Així ha respost el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, al portaveu d'ERC al Congrés, Alfred Bosch, que durant el debat dels pressupostos generals de l'Estat pel 2015 ha assegurat que Espanya no roba els catalans, però sí el govern de Mariano Rajoy. Montoro ha replicat que "Catalunya, com a part de l'Estat, està rebent finançament en despesa social".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'executiu central considera que a ERC "no li convé" el discurs de la recuperació econòmica perquè sinó no pot mantenir el seu discurs independentista. En aquest sentit, ha assegurat que si hi ha recuperació econòmica és perquè "som una unitat econòmica". Segons Montoro, si Catalunya fos un estat, no podria participar gaudir d'aquesta recuperació.

"L'Estat roba els catalans?", s'ha preguntat el ministre d'Hisenda. "Per donar-ho a qui, als alemanys, als finlandesos, als noruecs, als danesos?", ha afegit.

stats