ELECCIONS ESPANYOLES
Política 04/10/2011

ERC es presentarà el 20-N amb una plataforma de suport amb independents i RCat i sense SI

Solidaritat rebutja participar en la fórmula que proposen els republicans i lamenta que no hagin volgut tancar una coalició

Roger Tugas
2 min
Oriol Junqueras, Marta Rovira i Alfred Bosch celebren els resultats de les primàries d'ERC / ACN

BarcelonaEl president d'ERC, Oriol Junqueras, ha anunciat aquest migdia, tal com avançava l'ARA, que es presentarà a les eleccions del 20-N amb una plataforma de suport que inclourà independents que donin suport a la llista, així com membres d'altres partits com Reagrupament, que ja ha acceptat formar-hi part. Per la seva banda, Solidaritat ha lamentat la decisió dels republicans i ja ha anunciat que no s'integrarà en aquesta fórmula proposada.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Junqueras entén que aquesta és una opció "molt positiva, generosa i amb esperit de consens", atès que ERC "ja té representació, les enquestes li donen un o dos diputats –el que demostraria "certa recuperació– i que és l'únic partit que ha dit amb claredat que es vol presentar". El nou líder dels republicans no ha volgut avançar cap nom d'independents que s'hi puguin integrar –una llista que haurà de tancar abans de divendres, quan s'acaba el període per registrar coalicions–, però no ha descartat que SI hi sigui present. Entén que el partit d'Uriel Bertran i Alfons López Tena acceptava que ERC designés els candidats de totes les circumscripcions i el número 2 per Barcelona, tot i que també ha reconegut que el treball amb SI no ha estat "tan llarg" com amb RCat, amb qui ja es va pactar a molts municipis el 22-M.

Tot i això, des de Solidaritat asseguren que en la reunió mantinguda aquest matí entre els dos partits ni se'ls ha convidat a participar i se'ls ha reconegut que la majoria de la direcció d'ERC no volia fer coalició amb ells. Segons afirmen, els republicans es volien presentar amb "les seves sigles, el seu programa i suport d'independents".

D'aquesta manera, la marca electoral de la candidatura incorporarà el logo d'ERC i el de la plataforma de suport, malgrat que els partits i entitats que hi donin suport també apareixeran d'alguna manera, així com entre parèntesi en les paperetes electorals. Els republicans, però, no volien cedir un escó rotatori a SI –com succeeix al Parlament Europeu entre ERC i formacions com el BNG o Aralar–, tal com aquests van posar sobre la taula.

stats