Política 18/01/2017

ERC, PDECat, la CUP i JXM presenten una moció de censura contra l'alcalde socialista de Malgrat

El registre s'ha produït una setmana després que Joan Mercader retirés l'estelada que onejava al balcó de l'ajuntament

Ara
1 min
ERC, PDECat, la CUP i JXM presenten una moció de censura contra l'alcalde socialista de Malgrat

BarcelonaJunts per Malgrat (JXM), ERC, el PDECat i la CUP han presentat aquest migdia una moció de censura contra l'alcalde de Malgrat de Mar, Joan Mercader (PSC). Aquesta moció suposa acabar amb l'acord de govern que Junts per Malgrat mantenia amb els socialistes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A través d'una nota de premsa, Junts per Malgrat, han justificat la seva sortida del govern per "la manca de comunicació interna en processos decisius pel poble i la conseqüent minva de confiança i transparència que aquesta situació ha generat".

Segons informa Ona Malgrat, els regidors han entrat per registre la moció de censura on s'exposa que el govern socialista ha sigut "incapaç de bastir polítiques clares i contundents de transparència i participació", fet que ha demostrat "la inoperància, passivitat i negativa de l'alcalde en l'acompliment dels acords de ple i la seva manca de lideratge i cultura democràtica".

El text també exposa que "l'alcalde posa pals a la roda en el procés d'autodeterminació de Catalunya". Tanmateix també reclamen que "s'ha ignorat i desprestigiat el paper de la resta de regidors del consistori". Segons ha informat el portal multimèdia de l'Ajuntament de Malgrat, Carme Ponsa (JXM), seria qui optaria a l'alcaldia.

La moció de censura s'ha registrat una setmana després que l'alcalde ordenés retirar l'estelada que ERC, el PDECat i la CUP, amb el suport de Junts per Malgrat, van penjar al balcó del consistori complint amb una moció aprovada tres mesos abans com una acció de protesta contra els atacs a la democràcia i als càrrecs electes.

stats