Política 20/10/2016

ERC adverteix el PDECat que el Consell Comarcal del Maresme no és "una moneda de canvi"

Els republicans van ser expulsats del govern de la comarca després d'haver presentat mocions de censura contra CiU en dos municipis

Marta Mollfulleda
1 min
La presidenta d'ERC al Maresme, Mònica Palacín, acompanyada d'alcaldes, regidors i consellers comarcals d'ERC

MataróLa federació comarcal d’ERC al Maresme ha assegurat, aquest dijous a la tarda, que farà una oposició “constructiva” i que respectarà l’autonomia de les agrupacions locals en els municipis on els republicans hagin arribat a pactes amb CIU, després que, ahir, el president del Consell Comarcal, Miquel Àngel Martínez, presentés 3 decrets per retirar les competències dins del govern comarcal als 9 representants republicans.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

ERC ha lamentat que el Partit Demòcrata Europeu Català (PDECat) es prengui el Consell Comarcal com "un botí", i considera que aquesta és una institució molt important amb la qual no es pot jugar. El PDECat va prendre la decisió després que ERC hagués presentat dues mocions de censura contra CiU a Caldes d'Estrac i Arenys de Mar.

Sobre les declaracions del president comarcal del PDECat, Carles Bosch, que acusava els republicans d’incompliments en els municipis de Vilassar de Mar i Montgat, la presidenta d’ERC al Maresme, Mònica Palacín, ha volgut manifestar que “Esquerra ha estat respectuosa des del minut zero del juliol del 2015 amb el pacte signat amb CIU i el PSC”. Però ha matisat que la Federació mai canviarà alcaldies i presidències perquè aquests són uns càrrecs molt importants que no es poden utilitzar com si fossin “cromos”.

Palacín ha lamentat que els republicans s’assabentessin a través del mitjans de comunicació de la decisió presa pel PDECat però ha reconegut que l'exclusió del govern comarcal no li ha vingut de nou perquè “des del minut zero” han rebut amenaces d’expulsió per part de Carles Bosch.

stats