Política 25/04/2012

Bosch (ERC) al PP: "El poder espanyol ens roba"

El portaveu dels independentistes a Madrid avisa el govern espanyol que molts catalans s'estan "apropant a la insubmissió"

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl portaveu d'ERC-Reagrupament-Catalunya Sí al Congrés, Alfred Bosch, ha carregat avui amb duresa contra els pressupostos generals de l'Estat. Ho ha fet durant el debat de les esmenes a la totalitat, que es voten avui. Segons el polític independentista, dels "abusos" de Mariano Rajoy, Cristóbal Montoro i el PP "en naixeran somnis, esperances, valents, i sorgiran gegants".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, ha explicat a l'executiu espanyol que la seva actitud està "apropant a la insubmissió" molts catalans, que no paguen als peatges o ingressen els seus tributs a la Generalitat. "Què això no ho preveu la llei? Però si vostès són els primers que es raspallen la llei...", ha dit Bosch al ministre d'Hisenda, després de recordar-li que els comptes no inclouen el que ordena l'Estatut en matèria d'inversions en infraestructures. "Com a mínim, els ciutadans desafien el poder amb sentit de justícia", ha dit.

"El poder espanyol ens roba", ha sentenciat. Ha assegurat que hi ha alternatives, reduint despesa militar o de la Corona. També ha proposat que se suprimeixin els ministeris d'Educació, Cultura i Sanitat, una reivindicació tradicional del catalanisme, que recorda que el gruix de competències són en mans de les autonomies. "Aquest pressupost discrimina, empobreix i humilia els contribuents de Catalunya", ha recordat Bosch.

stats