NOU GOVERN
Política 18/01/2011

ERC farà una bateria de preguntes al Parlament a la consellera Fernández Bozal sobre les consultes

Entre d'altres, se li pregunta si les consultes realitzades a nivell municipal sobre la independència comprometen la integritat territorial de l'Estat espanyol

Acn
1 min

BarcelonaEl grup parlamentari d'ERC ha presentat un conjunt de preguntes per la consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal, a respondre a la Comissió de Justícia del Parlament. Totes les preguntes estan centrades en les consultes sobre la independència. La portaveu d'ERC al Parlament, Anna Simó, ha remarcat aquest dimarts que Fernández Bozal va comparar les consultes amb actes d'exaltació del terrorisme i que es tanqui el tema. En aquest sentit, ha afirmat que aquest tema no és pot tancar mentre la consellera no doni explicacions sobre les consultes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Entre d'altres, se li pregunta si les consultes realitzades a nivell municipal sobre la independència comprometen la integritat territorial de l'Estat espanyol i si aquestes generen un perjudici a l'estabilitat social i política. També se li pregunta per si la gestió d'espais municipals per les consultes sobre la independència a nivell municipal per part de la societat civil 'és equiparable a la cessió d'espais municipals per a la instal·lació de capelles ardents per a persones condemnades per delictes del terrorisme'.

ERC també vol saber si la consellera creu que una consulta ha de ser sotmesa a la autorització del govern de l'Estat; si aquesta s'ajusta a dret una eventual cessió d'urnes per part de l'administració de la Generalitat per aquestes consultes. També se li pregunta si considera que el cos d'advocats de la Generalitat ha de recórrer en via contenciosa administrativa acords similars als adoptats per l'Ajuntament d'Arenys de Munt relatius a la celebració d'una consulta popular sobre la independència. Els republicans també li pregunten si la celebració d'una consulta ha de ser autoritzada per l'Estat.

stats