PRESSUPOSTOS DEL 2015
Política 19/12/2014

CiU i ERC pacten negociar una pròrroga pressupostària que inclogui la catorzena paga

L'acord no aparca la negociació d'uns nous comptes però sí que garanteix la percepció del salari íntegre tant sí s'acaben aprovant com si no

Roger Tugas
2 min

BarcelonaEls grups parlamentaris de CiU i ERC han pactat que el Govern negociï amb els partits una pròrroga pressupostària que inclogui la catorzena paga dels empleats públics i el retorn al 100% de jornada i sou dels interins per al 2015. Aquest acord s'inclou en forma d'esmena a una moció dels republicans sobre l'escenari pressupostari de la Generalitat i respon al fet que l'executiu català no haurà aprovat en cap cas els nous comptes abans de l'1 de gener i, per tant, haurà d'entrar en una fase de pròrroga obligada, s'acabin aprovant o no nous pressupostos. Així, encara que la negociació de la pròrroga acabés amb acord, aquest fet no aparcaria la tramitació dels comptes del 2015, però sí que garantiria el pagament del salari íntegre dels empleats públics tant sí acaben veient la llum uns nous pressupostos com si no ho fan.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així mateix, el diputat d'ERC Pere Aragonès ha anunciat acords en altres àmbits. Un d'ells és que els empleats públics cobrin també amb caràcter retroactiu la catorzena paga del 2014 un cop la Generalitat pugui recaptar l'impost a la banca, ara suspès pel Tribunal Constitucional, si més endavant s'aixeca aquest veto i l'executiu català pot executar els avals que estan lliurant les entitats financeres. Igualment, la moció insta el Govern a aprovar una llei per limitar els salaris dels directius públics i regular les dietes per assistir a consells d'administració públics en la línia del que ja havien acordat les dues formacions.

Tot i això, el diputat de CiU Ferran Falcó ha insistit que, a diferència dels republicans, la federació és partidària d'aprovar uns nous pressupostos i no prorrogar-los fins després d'unes eventuals eleccions anticipades. "Aquest és un pressupost que mereix ser aprovat, és millor que la pròrroga pressupostària", ha asseverat Falcó.

stats