ELECCIONS MUNICIPALS
Política 14/01/2011

ERC rebutja la proposta de Solidaritat i vol Portabella de cap de llista a Barcelona

Ridao assegura que el seu partit aspira a captar el vot maragallista en les eleccions municipals

Efe
2 min

BarcelonaEl secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha afirmat avui que és "molt difícil, per no dir impossible", que ERC renunciï al fet que Jordi Portabella encapçali la candidatura a Barcelona per facilitar una coalició amb Solidaritat Catalana per la Independència (SI) i ha apostat per captar vots maragallistes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

SI ha ofert avui a ERC que una "personalitat independent de consens, de reconeguda trajectòria independentista i que no hagi estat vinculat a governs del PSC", encapçali una candidatura independentista unitària per Barcelona.

Després de conèixer l'oferiment, Ridao ha dit en roda de premsa que, encara que "per prudència" no vol "tancar la porta a res", és "molt difícil, per no dir impossible, que ERC renunciï" a Portabella com a cap de llista a les eleccions municipals a Barcelona.

"Avui treballem amb aquesta hipòtesi i amb cap altra", ha remarcat Ridao, que ha recordat que ERC és "la força política hegemònica" de l'independentisme a Catalunya, per la qual cosa "el normal" és que encapçali una possible candidatura unitària.

No s'ha mostrat en contra, això sí, d'estudiar la incorporació de persones independents perquè engrandeixin la llista electoral, com ja ha passat en altres cites amb les urnes.

Però més enllà de l'estira-i-arronsa amb SI davant la possibilitat que les dues formacions concorrin juntes a les eleccions municipals a la ciutat de Barcelona, Ridao ha destacat que ERC no només aspira a "recompondre l'espai minoritari" de l'independentisme.

La seva aposta té un abast més gran i passa per "ampliar el seu perímetre", guanyar "centralitat" i convertir-se en "la força política hegemònica en l'esquerra catalanista", amb una orientació "gradualista, progressista, amb una cara social i una clara vocació de govern".

"ERC no només vol sumar, sinó que vol multiplicar", ha resumit Ridao, que observa les baralles internes en el PSC com una oportunitat per seduir a part de l'electorat socialista que pugui sentir-se confós.

"Hi ha un elector catalanista, urbà, d'esquerres, il·lustrat, maragallista, que queda en aquests moments orfe de referent, sense nord. No renunciem a capitalitzar aquest vot", ha reconegut Ridao, que ha assegurat que ERC està mantenint "molts contactes" no només amb SI sinó també amb altres sectors per intentar unir forces.

Ridao ha recordat que "fins al mes de març es poden formalitzar coalicions" i, si no s'arribés a un acord amb SI, tampoc seria "un drama".

stats