NOU GOVERN
Política 29/12/2010

Puigcercós dóna 100 dies de gràcia al nou Govern d'Artur Mas

El president d'Esquerra, però, ha lamentat que l'executiu no representi la territorialitat de Catalunya. Ha constatat que, tot i que sense capital "no hi hauria país", el nou Govern és "molt barceloní"

Acn
2 min

BarcelonaEl president d'ERC, Joan Puigcercós, donarà 100 dies de gràcia al nou Govern d'Artur Mas perquè "s'organitzi, comenci a treballar i enfoqui els nous reptes que s'ha de plantejar". D'aquesta manera ho ha explicat Puigcercós després de la reunió del Consell Assessor Municipal d'Esquerra que ha tingut lloc aquest dimecres a Vic. A més, Puigcercós ha manifestat que el poc pes de les comarques "ha de fer estar atents" perquè no torni "l'antiga dinàmica centralista de Barcelona".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Puigcercós també s'ha lamentat del fet que el Govern actual hagi separat el departament d'Innovació, Universitat i Empresa, desvinculant, així, la universitat de l'empresa, i i les hagi distribuït en departaments diferents. De Mas-Colell ha dit que és una persona "amb molts de prestigi" i que "va fer molt bona feina". Tot i això, ha afirmat que "cal que la universitat vagi al costat de les empreses i que estigui vinculada a l'economia productiva del país".

D'altra banda, Puigcercós ha manifestat que no sap si el nou Govern és o no "el dels millors" i en tot cas, ha dit, "ja es veurà amb el temps". Amb tot, ha destacat que CiU ha fet un Govern "que s'ha hagut d'adequar a les necessitats partidistes de la coalició". Si bé es va criticar "molt" el Govern anterior perquè "no era un Govern de país sinó que era un Govern de partits", Puigcercós ha dit que "el Govern d'Artur Mas també ho és".

Durant el debat d'investidura, Esquerra ja va posar en dubte la confusió que genera CiU sobre els conceptes "partit" i "govern". Puigcercós s'ha qüestionat el fet que Duran i Lleida sigui el cap de Convergència i Unió i, al mateix temps, "representant de la Generalitat oficiosa a Madrid". A més, també ha criticat el fet que Xavier Trias sortís al balcó de la Generalitat el dia de la investidura de Mas i l'ha acusat d'utilitzar el Govern de Catalunya com a plataforma per a les municipals de Barcelona.

Esquerra i els municipis

Segons Puigcercós, Esquerra 'ha demostrat que en set anys ha tingut una vocació de govern municipalista tot i les dificultats del finançament. A més, ha dit, Esquerra ha estat "la primera porta per atendre les necessitats socials del país".

De cara a les eleccions municipals, el líder d'Esquerra ha explicat que la voluntat del seu partit és "sumar", "treballar" i "obrir-se". Puigcercós ha dit que no només ho faran entre el sector independentista, sinó també a col·lectius que demostrin la voluntat de fer "més democràcia, més política, més participació i més inclusió". Per tant, ha afegit, "Esquerra treballarà amb tots aquells que tinguin una vocació constructiva".

stats