CONSEQÜÈNCIES DEL 28-N
Política 18/12/2010

El Consell Nacional d'ERC decideix sobre el lideratge de Puigcercós

El més probable és que sigui ratificat en el càrrec, però els dirigents carodistes li demanen canvis importants en la direcció de la formació

Roger Tugas
2 min
Joan Puigcercós, president d'ERC.

BarcelonaEl president d'Esquerra, Joan Puigcercós, posarà el seu càrrec a disposició del Consell Nacional del seu partit que té lloc aquest dissabte. Ho va anunciar dos dies després del daltabaix electoral del 28-N, el mateix dia que el seu número dos a les llistes, Ernest Benach, va renunciar a l'acta de diputat. Tal com va afirmar llavors, si el màxim òrgan de decisió dels republicans no li fa confiança, Puigcercós farà un pas enrere i continuarà treballant pel partit des de la militància de base. Tanmateix, sembla poc probable que no sigui ratificat, ja que la direcció de la formació ha protagonitzat una tasca important per convèncer els militants de la poca idoneïtat d'un canvi en el càrrec a pocs mesos de les eleccions municipals. La qüestió serà saber amb quin marge de confiança segueix al capdavant dels independentistes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

No obstant, altres dirigents de la formació, en especial del sector carodista, li han demanat a Puigcercós que es retiri, tot i que en alguns casos li suggereixen que aguanti fins passades les eleccions locals. Així, el vicepresident del govern en funcions, Josep-Lluís Carod-Rovira, el senador Carles Bonet i el mateix Benach han suggerit canvis en profunditat en la direcció. Igualment, la federació de Barcelona d'Esquerra ha avisat que assistirà a l'òrgan de demà amb un marcat esperit crític, a l'expectativa del que passi.

De la mateixa manera, el Consell probablement incorpori canvis en l'Executiva Nacional del partit, de la qual en sortiran alguns membres i n'entraran d'altres. En tot cas, la direcció d'Esquerra també presentarà demà un document que marcarà el full de ruta dels independentistes fins el Congrés del mes d'octubre. L'ARA ja va publicar dimarts aquest text, el qual proposa fer més plural l'aparell del partit i obre la porta a coalicions electorals en els comicis del maig.

stats