Política 14/10/2011

ERC i Reagrupament, junts a Girona el 20-N

Les dues formacions pacten que l'exalcaldessa de Ripoll, Teresa Jordà, encapçali una candidatura compartida

Acn
2 min
El president regional d'ERC a Girona, Josep Carrapiço, i el coordinador de Rcat a Girona, Carles Bonaventura / ACN

GironaERC i Reagrupament han llimat les diferències i han segellat un acord per anar junts a les llistes de Girona per a les properes eleccions generals. El pacte recull que l'exalcaldessa de Ripoll, Teresa Jordà, encapçalarà la candidatura, i que la resta d'integrants seran compartits entre les dues formacions. A més, el coordinador de Rcat a Girona, Carles Bonaventura, ha avançat que també s'hi poden incloure independents. Es preveu que les dues forces tanquin les llistes per al Congrés i el Senat aquest cap de setmana, i les presentin dilluns. Tant ERC com Rcat ressalten que l'acord vol "prioritzar una entesa de llarg recorregut per sobre de discrepàncies conjunturals". Les diferències entre ERC i Rcat a Girona van aflorar a l'hora de decidir qui havia d'encapçalar la llista. Les cúpules del partit havien consensuat que l'editor Quim Torra fos el número 1, però des de la direcció d'ERC a Girona es defensava l'exalcaldessa de Ripoll, Teresa Jordà, com la millor opció.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La situació va provocar que, fins i tot, Rcat es plantegés no fer campanya conjunta amb ERC a Girona, a diferència del què passa a la resta de Catalunya. Aquest divendres, però, les dues formacions s'han reunit amb la intenció de desencallar l'afer. A la trobada, hi ha assistit tant el president regional d'ERC, Josep Carrapiço, com el coordinador regional d'Rcat, Carles Bonaventura.

La reunió ha acabat amb acord i, a la sortida, Carrapiço i Bonaventura l'han segellat amb una encaixada de mans. Les dues formacions han decidit seguir la línia nacional davant "la necessitat d'arribar a una aliança sòlida sota l'única premissa de servir al projecte de la independència de Catalunya", com recull una nota de premsa que han fet pública.

L'acord inclou que l'exalcaldessa de Ripoll sigui la número 1 de la llista al Congrés, i que la resta de places siguin compartides entre les dues formacions. Per al coordinador d'Rcat a Girona, a més, "s'han assentat les bases perquè el pacte tingui recorregut, i no només respongui a la situació conjuntural del 20-N".

Bonaventura ha explicat que els dos partits han volgut superar "els malentesos puntuals" i bastir un pacte que tingui recorregut. A més, tant ERC com Rcat asseguren que "amb l'escenari polític que s'acosta, amb una gairebé segura majoria absoluta del Partit Popular a Madrid, serà més important que mai la presència de l'independentisme català al Congrés dels Diputats i al Senat".

Les llistes, dilluns

ERC i Rcat de Girona han aprovat constituir una comissió paritària per treballar conjuntament totes les qüestions relatives a la campanya electoral. Carles Bonaventura ha precisat que aquest cap de setmana s'acabaran de tancar les llistes, i que la intenció és presentar-les públicament el dilluns a la tarda. "Per damunt de les diferències internes, hem posat al davant els partits", ha assegurat el coordinador de Rcat a Girona.

stats