Política 11/02/2016

ERC no preveu un acord de Sánchez amb Iglesias

Tardà assegura que el molesta que es digui que el cas Pujol és un atac a Catalunya

Ara
2 min
El diputat d'ERC al Congrés, Joan Tardà / EFE

BarcelonaO pacte a tres entre PP, PSOE i Ciutadans o eleccions. Aquests són els dos escenaris amb que treballa ERC al Congrés, segons ha explicat el portaveu dels republicans a la cambra baixa, Joan Tardà, que en una entrevista a TVE s'ha mostrat molt escèptic sobre la possibilitat d'un acord entre el secretari general dels socialistes, Pedro Sánchez, i Podem. "Creiem que no es donarà aquesta situació", ha apuntat, afegint, a més, que per denominar-se progressista un govern de PSOE i Podem hauria de reconèixer Catalunya com a nació i el seu dret a decidir.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tanmateix, Tardà ha reconegut que basa el seu escepticisme en "intuïcions", ja que per ara els republicans tenen un paper "molt tangencial" en les converses per la formació d'un nou govern a Espanya. El dirigent republicà ha apuntat que el procés sobiranista és imparable, i que només la convocatòria en un curt termini de temps d'un referèndum per part del govern espanyol podria alterar el full de ruta sobiranista.

Tardà també s'ha defensat de les preguntes sobre si no s'estava enganyant als catalans amb el procés: "La ciutadania catalana no és imbècil. Si ho fos, no es deixaria enganyar i no es donarien els resultats que es donen".

Declaració de Pujol

Tardà també s'ha referit a la declaració de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol ahir davant l'Audiència Nacional. El portaveu d'ERC al Congrés s'ha mostrat partidari que qui es demostri que ha participat en casos de corrupció -"sigui qui siui i es digui com es digui" vagi a la presó i restitueixi el patrimoni públic perdut. Tardà ha assegurat que el "molesta i indigna" que s'intenti dir que el cas Pujol és un atac a Catalunya.

stats