ELECCIONS MUNICIPALS
Política 18/02/2011

ERC es presentarà amb els Verds-Esquerra Ecologista a l'Hospitalet amb el suport d'una antiga diputada d'Iniciativa

"Esquerra i els Verds són la garantia d'aturar la barbàrie urbanística del Partit Socialista", diu el candidat d'ERC Eduard Suárez

Acn
2 min

L'Hospitalet de LlobregatERC ha acordat presentar-se amb els Verds-Esquerra Ecologista a l'Hospitalet a les properes eleccions municipals. La candidatura ha rebut el suport de Maria Olivares, exdiputada d'ICV. Els republicans, que el 2007 van perdre la seva representació al consistori de la segona ciutat de Catalunya, s'han compromès amb aquesta associació conservacionista a mantenir la seva oposició al planejament que projecta l'Ajuntament a la zona agrícola de Can Trabal. 'Intentem seguir sumant', ha declarat el líder republicà hospitalenc Eduard Suárez, que ha recordat que en aquesta ciutat segueixen obertes les negociacions amb Reagrupament. La CUP, en canvi, ja va anunciar que es presentaria en solitari.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

'Esquerra i els Verds són la garantia d'aturar la barbàrie urbanística del Partit Socialista', ha declarat Suàrez, que ha indicat que l'entesa amb els Verds-Esquerra Ecologista es basa en dos acords principals: d'una banda, ambdues entitats s'han oposat en els últims anys a la urbanització de Can Trabal, un sector al sud-oest de la ciutat on són els últims camps del municipi. 'No ens hem tornat bojos i volem que els pagesos tornin a la ciutat, però creiem que cal preservar el passat agrícola', ha defensat Suárez.

D'altra banda, 'batallarem perquè s'arribi al riu Llobregat tant en bicicleta com a peu, com passa en altres ciutats, del Baix Llobregat', ha afegit el republicà. Aquesta és una antiga reivindicació de molts veïns del barri de Bellvitge. Els blocs d'aquesta zona són propers al riu, del qual en els últims anys s'ha recuperat la llera, però entre l'Hospitalet i el Llobregat hi ha diverses carreteres que encara són difícilment franquejables pels vianants.

Amb aquest pacte, diversos membres de l'associació els Verds, com Antoni Garcia, aniran a les llistes d'Esquerra. No s'hi integrarà Maria Olivares, tot i que aquest migdia ha acudit a la presentació del pacte per tal de mostrar-hi el seu suport. La veterana política hospitalenca, antiga militant de Bandera Roja i de Nacionalistes d'Esquerra, fou escollida diputada al Parlament de Catalunya el 1995 per Iniciativa. Els ecosocialistes tenen un regidor a l'Hospitalet, i EUiA un altre.

Continuen les negociacions amb Reagrupament, però la CUP es desmarca

Suárez ha indicat que encara no se sap quin lloc ocuparan aquests ecologistes a la llista, perquè encara s'està confeccionant. De fet, ERC segueix negociant amb Reagrupament per mirar de fer plegats una candidatura independentista a la ciutat.

La CUP, però, ja s'ha desmarcat d'aquesta possible llista. 'Entrar en coalició amb altres partits a tant poc temps de les eleccions suposaria renunciar a un dels nostres principis bàsics com és la democràcia participativa', va explicar aquest partit en un comunicat. Anteriorment, membres d'aquesta candidatura ja havien avançat que no acceptarien una llista liderada per Eduard Suárez perquè, van recordar, aquest polític va fer d'assessor de la Generalitat, adscrit al departament de Governació que dirigia el republicà Jordi Ausàs, en la passada legislatura.

A Molins no es confirma l'acord entre ERC i Esquerra Nacionalista

D'altra banda, a la propera ciutat de Molins de Rei ERC segueix sense confirmar si, com és possible, integrarà a les seves llistes membres d'Esquerra Nacionalista. Aquesta formació va trencar fa poques setmanes la seva coalició històrica amb Iniciativa en aquesta ciutat. Els republicans hi estan negociant, i també amb Reagrupament i Solidaritat.

stats