Política 27/12/2011

ERC canvia les "reverències" a la monarquia per un centenar de preguntes a la Casa del Rei

Els republicans registren un cop més al Congrés el centenar de preguntes sobre la monarquia, que la cambra baixa espanyola ha vetat històricament. Els tres diputats d'ERC han plantat el rei en l'obertura solemne de la desena legislatura espanyola

Agències
1 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } Els tres diputats d'Esquerra al Congrés, Alfred Bosch, Joan Tardà i Teresa Jordà, han decidit no assistir a la solemne obertura de la desena legislatura del parlament espanyol. Es tracta d'un acte on es "fan reverències al rei d'Espanya, i Esquerra no fa reverències al monarca, li fa preguntes", ha explicat Bosch en roda de premsa. Tardà, per la seva banda, ha defensat la presentació de les cent preguntes que els independentistes han entrat aquest dimarts al Congrés per demanar més transparència a la casa reial amb l'ús dels diners públics que s'hi aboquen, segons informa l'ACN. A més, ha afirmat, es tracta d'una institució "corrupta": "Privilegis més opacitat equival a corrupció".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquest és l'enèssim intent d'ERC per situar al Congrés el debat sobre l'opacitat dels comptes de la monarquia, si bé ha topat històricament amb el veto de la cambra baixa esopanyola. Els republicans volen posar a prova aquest any la vertadera voluntat de la Casa del Rei de ser transparent, com es va comprometre després que esclatés l'escàndol del gendre del monarca Iñaki Urdangarin.

stats