POLÍTICA
Política 10/10/2011

ERC celebra que la lògica europea s’imposi al “nacionalisme espanyol”

El president del partit avisa que el Corredor Mediterrani només es podrà accelerar si Catalunya obté la independència fiscal, perquè el govern espanyol no hi invertirà

Ara
1 min

Barcelona“El Parlament Europeu ha tornat a posar de relleu que les bones pràctiques econòmiques europees es contraposen a les males pràctiques polítiques del nacionalisme espanyol”. D’aquesta manera, el president d’ERC, Oriol Junqueras, ha celebrat que el president de la comissió de Transports del Parlament Europeu, el laborista britànic Brian Simpson, hagi advertit el govern espanyol que la travessia central dels Pirineus "no és viable ni necessària" i sí que ho és, en canvi, el Corredor Mediterrani.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Junqueras ha tret pit en recordar que va ser ERC qui el 1999 ja va posar com a prioritat als seus programes electorals el Corredor Mediterrani, i s’ha felicitat que també hi hagin acabat apostant CiU i ICV. “Com amb el concert econòmic, CiU i ICV han girat cap a ERC i cap a la raó”, ha manifestat en roda de premsa després de la reunió de la comissió permanent nacional del partit.

Independència fiscal

El líder d'ERC també ha alertat que Catalunya només podrà accelerar el Corredor Mediterrani si disposa d'independència fiscal, perquè considera que el govern espanyol ja ha demostrat que no té cap voluntat d'apostar per aquest recorregut vital per al creixement econòmic del país.

stats