Política 12/07/2012

Junqueras: “No girarem l'esquena al 80% de la gent del nostre país”

El líder d'ERC creu que qualsevol rebaixa seria una "traïció" als catalans i es mostra convençut que el PSC "rectificarà"

O. March / S. González
2 min

BarcelonaEl líder d'ERC, Oriol Junqueras, ha insistit que en el debat sobre el pacte fiscal l'únic consens que val és que siguin els catalans els que decideixin què fan amb els seus impostos i ha recordat que "qualsevol rebaixa seria una traïció a la nostra gent". Ha subratllat que prop del 80% de la societat avala el concert econòmic i que el seu partit no "els girarà l'esquena". "La clau del debat és que els catalans hem de tenir la caixa i la clau dels nostres impostos", ha dit Junqueras, que ha afegit que aquesta serà "una eina colossal" per avançar cap a l'autodeterminació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"No defallirem ni ens allunyarem del consens", ha deixat ben clar el dirigent republicà, que ha destacat que hi ha més gent que mai defensant que Catalunya recapti, gestioni i inspeccioni els seus propis impostos. ERC ha valorat positivament el document del Govern, però ha insistit que queden "moltes coses per matisar i assegurar". Tot i això s'ha mostrat convençut que hi ha partits, com el PSC, que "rectificaran", es posaran al costat dels catalans i defensaran el mateix que defensen a Euskadi. "Quin pecat hem de purgar per merèixer menys que altres?", ha dit Junqueras, que s'ha mostrat disposat, si cal, a quedar-se sol defensant "el consens social" que hi ha a l'entorn del concert.

Junqueras ha recordat que l'estat espanyol s'emporta el 43% dels impostos que paguen els catalans i el 8% del PIB anual de Catalunya, mentre que l'economia catalana té futur i ha recordat que l'exportació funciona molt bé, així com la recerca dels departaments universitaris, i ha destacat que el sector de l'automòbil creix i està a punt d'entrar en zona de guanys. "Som un dels països que paga més impostos del món", ha dit.

stats