MOSSOS D'ESQUADRA
Política 05/11/2013

ERC diu ara que esperarà la compareixença d'Espadaler per decidir si demana la dimissió de Prat

Els republicans esperen arribar demà a un acord amb CiU per la retirada de les pilotes de goma

Sara González / òscar Gelis
2 min

BarcelonaFins que no comparegui el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, per donar explicacions amb detall sobre el cas del Raval –la mort de l'empresari Juan Andrés Benítez després d'una detenció policial– ERC no decidirà si demana o no dimissions com la del director general dels Mossos, Manel Prat. La secretària general i portaveu parlamentària d'ERC, Marta Rovira, ha assegurat que "la millor manera de defensar els Mossos" és demanar que es "depurin responsabilitats fins al final" per un cas en el qual es podrien haver produït "alguns excessos i actuacions indegudes" per part d'alguns agents.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així doncs, els republicans desvinculen ara la petició de la dimissió de Prat de la retirada de les pilotes de goma. I és que, aquest dimarts al matí, la diputada d'ERC Gemma Calvet ha assegurat que el seu partit demanaria la dimissió del director dels Mossos d'Esquadra si CiU no retirava de manera immediata les pilotes de goma. De fet, havia fixat el migdia com a ultimàtum. Poques hores després, Rovira ha explicat que han rebut una "contraoferta" de CiU i que esperen tancar dimecres al matí un acord per la retirada de les pilotes de goma. "Estem estudiant el com", ha precisat la portaveu republicana, que ha afegit que esgotaran fins a última hora la negociació amb el Govern i que només si no es tanqués l'acord demanarien "les assumpcions polítiques oportunes".

La resta de grups en demanen la dimissió

El portaveu parlamentari del PSC Maurici Lucena, considera que “l'ombra de l'honorabilitat, eficàcia i bona feina de Manel Prat està més que qüestionada” i n'ha demanat la dimissió per algú “amb més capacitats per estar al capdavant d'aquesta responsabilitat”. En la mateixa línia s'ha expressat el portaveu del PP, Enric Millo, en referència a la dimissió del director general dels Mossos “perquè és necessària, té les hores comptades i com més aviat es produeixi, millor”. Tant el PSC com el PP s'han mostrat satisfets pel fet que el conseller d'Interior Ramon Espadaler comparegui al Parlament

ICV i la CUP demanen que no s'utilitzi com a moneda de canvi

Des d'ICV, Dolors Camats ha advertit ERC que no utilitzi la dimissió del director general dels Mossos com a moneda de canvi per l'eliminació de les pilotes de goma. Camats s'ha afegit a la demanda de compareixença de Ramon Espadaler al Parlament, així com a l'eliminació de la utilització de les pilotes de goma per part dels mossos. El portaveu de la CUP, Quim Arrufat ha anat més enllà demanant la dimissió de Manel Prat i, si no es fa efectiva, d'Espadaler. Arrufat ha denunciat que “s'estan enquistant els problemes dels mossos i des de la conselleria d'Interior només s'intenten cobrir i ocultar”. Des des la CUP s'ha demanat que no s'utilitzin els serveis jurídics d'Interior per defensar els mossos imputats en el cas del Raval, ja que les acusacions “no són per complir la feina de la policia sinó per extralimitar-se”. Finalment s'han afegit a l'advertència a ERC que prohibir les bales de goma és una demanda social que no admet el canvi de cromos per impedir la dimissió de Manel Prat.

El portaveu de C's Jordi Cañas han denunciat “el pacte de govern entre CIU i ERC que blinda la dimissió de Manel Prat” i a la vegada n'ha demanat la dimissió.

stats