Política 07/07/2015

ERC, "completament d'acord" amb les condicions de la CUP per conformar una llista civil sense polítics

La secretària general dels republicans, Marta Rovira, s'obre a la proposta de la CUP de concórrer al 27-S sense polítics i just després convocar eleccions constituents amb partits

L.vicens/ M.colomer
1 min

BarcelonaERC s'obre a acceptar les condicions de la CUP per avalar una llista civil sense polítics com a opció de la societat civil integradora de totes les sensibilitats del 'sí' a la independència per convertir, així, el 27-S en un autèntic plebiscit. La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha acceptat retirar de la proposta dels republicans –llista civil sense polítics i govern de concentració independentista posterior– i s'ha obert a avalar la idea que el diputat de la CUP Quim Arrufat ha plantejat una estona abans –llista civil sense polítics si just després hi ha eleccions constituents amb partits.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Podem parlar de govern de concentració o d'eleccions constituents", ha admès la secretària general dels republicans, que ha reiterat la seva aposta per aquesta fórmula. "Si cal fer un pas al costat, el farem. Si cal fer-lo per una llista que identifiqui clarament el plebiscit, la llista del 'sí', hi estem d'acord. Per a nosaltres un pas al costat és fer un pas clarament al davant", ha conclòs Rovira, que ha celebrat estar "completament d'acord" amb el plantejament de la CUP.

stats