POLÍTICA
Política 31/01/2011

ERC veu poc ètic que la directora general d'Ocupació sigui especialista en acomiadaments i deslocalitzacions

Oriol Amorós alerta que l'alcalde de la població on es vol traslladar la planta de Palau-Solità i Plegamans de Yamaha és el ministre de Treball francès

Redacció
1 min

BarcelonaEl diputat d'ERC Oriol Amorós ha carregat contra el conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, per la seva reacció "plena de badades". Després de reunir-se amb representants del comitè d'empresa de Yamaha de la fàbrica de Palau- Solità i Plegamans, Amorós ha deplorat el "caràcter polític" i "arbitrari" del tancament de la planta catalana de Yamaha, tenint en compte que "la productivitat està clara si s'analitzen les xifres de resultats i de costos, i juguen a favor que la producció continui a Catalunya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"La reacció de la conselleria ha estat ple de badades i demanarem una rectificació del conseller Mena", ha dit Amorós en roda de premsa. A més, ha mostrat la seva preocupació perquè l'actual directora general d'Ocupació hagi estat vinculada a una empresa especialitzada en preparar acomiadaments i deslocalitzacions: "Pot ser legal però no ètic; no ens sembla èticament compatible haver col·laborat amb els que tanquen indústries en contra dels treballadors i després tenir una feina que és just el contrari".

Amorós ha alertat sobre el fet que el ministre de Treball francès sigui l'alcalde de la població on es vol traslladar la producció de la planta de Palau- Solità i Plegamans. "ERC demana al Govern català que faci tot el possible per garantir la continuïtat de Yamaha a Catalunya, i si cal, que enviï una delegació al Japó per tractar el tema amb els directius de la multinacional". Ha anunciat un conjunt d'accions parlamentàries per instar el Govern a treballar per la continuïtat de la planta catalana de Yamaha i per exigir al departament d'Empresa i Ocupació que aclareixi qualsevol dubte d'imparcialitat sobre el cas.

stats