Política 17/12/2011

ERC espera que la nova direcció del PSC defensi Catalunya amb "convicció i fermesa"

La secretària general dels republicans els demana que defensin el concert econòmic i el pagament dels incompliments de l'Estat

Acn
1 min

BarcelonaLa secretària general d'ERC, Marta Rovira, confia que la nova direcció del PSC amb Pere Navarro al capdavant defensi els interessos de Catalunya "amb plena convicció i fermesa".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a l'ACN, Rovira ha assenyalat que aquesta defensa s'ha de produir en tots els àmbits, des de la defensa de l'estat del benestar fins a la reivindicació del concert econòmic i la reclamació a l'Estat dels diners que deu a Catalunya, com els 759 milions d'euros i el fons de competitivitat.

D'altra banda, Rovira s'ha mostrat oberta al diàleg amb la nova cúpula del PSC per veure "quins punts de trobada" hi ha entre el dos partits. "Estarem a l'expectativa de com fan aquesta renovació", ha conclòs. Després que el 12è congrés del PSC hagi escollit l'alcalde de Terrassa, Pere Navarro, com a nou primer secretari del partit, ERC ha emplaçat la nova direcció, que s'acabarà de configurar aquest cap de setmana, a defensar el país "en tots els termes amb plena convicció i fermesa". Rovira ha reclamat que aquesta defensa es traslladi en tots els àmbits i, en aquest sentit, ha reclamat que es posi al costat d'ERC per reclamar el concert econòmic davant la situació "d'espoli fiscal" que pateix Catalunya.

Quan se li ha preguntat per si creu que amb la nova direcció del PSC milloraran les relacions amb ERC, Rovira s'ha mostrat prudent i s'ha limitat a dir que en els pròxims dies les dues direccions es posaran en contacte, de la mateixa manera que els republicans mantenen diàleg amb la resta de partits. "Veurem quins punts de trobada tenim", ha conclòs.

stats