Política 07/11/2016

ERC creu que la detenció de l'alcaldessa de Berga no condiciona els pressupostos

"Tindrem pressupostos perquè el país no es pot permetre que no tinguem pressupostos. Cap de les parts [negociadores] pot assumir que no hi hagi pressupostos", diu el portaveu, Sergi Sabrià

Europa Press
2 min
L’alcaldessa de Berga,  Montse Venturós, sortint  dels jutjats amb el diputat 
 Benet Salellas.

BarcelonaEl portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, considera que les crítiques de la CUP al Govern i a JxSí per la detenció divendres per part dels Mossos de l'alcaldessa de Berga, Monste Venturós, no afectarà la negociació dels pressupostos: "No podem vincular un tema amb l'altre".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Tindrem pressupostos perquè el país no es pot permetre que no tinguem pressupostos. Cap de les parts [negociadores] pot assumir que no hi hagi pressupostos", ha explicat Sabrià en la roda de premsa posterior a la reunió de la comissió permanent del partit.

ERC, que controla la Conselleria d'Economia amb el vicepresident Oriol Junqueras, segueix sense posar data a la presentació dels comptes, però assegura que s'avança en les negociacions: "No us puc dir si la setmana que ve o l'altra, però s'està fent una bona feina i s'està treballant bé".

La CUP va criticar divendres que els Mossos acatessin la petició de detenció de Venturós, i Sabrià considera que, malgrat que la detenció és un "escàndol democràtic", la policia catalana té atribucions de policia judicial i, per tant, va actuar com havia de fer.

Sabrià ha dit que el seu partit té "molt clar que no s'ha de confondre l'adversari", assenyalant així que el problema amb la detenció de Venturós és l'Estat i no els Mossos, que han estat els qui van executar l'ordre de detenir-la.

"No podem demanar als Mossos que facin política, la política l'hem de fer nosaltres. No hem de situar el tema sobre els funcionaris", ha conclòs Sabrià.

13-N

ERC dóna suport a la manifestació que han convocat les entitats sobiranistes per al diumenge 13 de novembre en defensa dels càrrecs electes catalans investigats per la justícia per accions relatives al procés sobiranista, i ha avançat que hi acudiran diputats del partit al Parlament, al Congrés i membres del Govern.

stats