FINANÇAMENT
Política 04/07/2012

ERC augura que l'espoli fiscal accelerarà la independència

Marc Toro
2 min
ERC augura que l'espoli fiscal accelerarà la independència

BARCELONA.ERC va donar ahir el tret de sortida a la campanya Prou espoli, ara República catalana en un acte a l'Ateneu de Barcelona. La iniciativa té per objectiu evidenciar davant la ciutadania les conseqüències de l'espoli fiscal que pateix Catalunya i demostrar que l'única alternativa possible als problemes del país és la República catalana. El president de la formació independentista, Oriol Junqueras, va explicar al llarg de l'acte que aquest projecte ha de servir per completar "el trànsit de l'espoli fiscal cap a la República i cap al consens". Junqueras va valorar molt positivament el camí cap a la cimera del pacte fiscal del 12 de juliol, i va assegurar que "portarà a un projecte polític de llibertat que és el mínim requerit, la independència econòmica i fiscal".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La campanya començarà aquest cap de setmana amb la instal·lació de prop de 150 taules informatives arreu de Catalunya on s'exposaran les xifres que demostren el dèficit fiscal català. Es preveu que aquests actes s'allarguin fins a final d'octubre, quan començarà una segona fase que culminarà el 23 de març amb la celebració de la conferència nacional d'ERC sobre la República catalana. Ferran Requejo, catedràtic de ciències polítiques de la Universitat Pompeu Fabra, va parlar de l'ambigüitat del pacte fiscal entre "dues parts convençudes que no hi haurà acord final" i va afirmar que arribarà l'hora de plantejar-se que la independència no ha de ser només econòmica.

D'altra banda, ahir al matí el primer secretari del PSC, Pere Navarro, va replicar a Junqueras que no està "per a espectacles ni per a frivolitats" i que els socialistes no s'adheriran a "la posició que porta al xoc de trens" en el si de les negociacions del pacte fiscal. El líder d'ERC li havia demanat que se sumés al pacte fiscal.

stats