DEBAT PRECONGRESSUAL
Política 19/07/2011

La incertesa de la data electoral fa que la futura direcció d'ERC renunciï a les primàries per escollir candidat

Després que el virtual president de la formació, Oriol Junqueras, defensés aquesta possibilitat, en l'executiva d'ahir va fer-se enrere davant la possibilitat d'avançament electoral i ell i el seu equip de futurs dirigents van tombar la proposta de l'actual direcció per aquesta convocatòria. El candidat el triarà el consell nacional en un procés d'urgència davant el cada cop més inevitable avançament

M.colomer
1 min
Oriol Junqueras és des d'ahir l'únic candidat a presidir ERC, després de la retirada de Bonet.

BarcelonaMalgrat que el futur president d'ERC, Oriol Junqueras, havia defensat que el candidat a les eleccions generals s'elegís en un procés de primàries, ahir tant ell com la futura secretària general, Marta Rovira, i l'equip que dirigirà el partit a partir de la tardor van tombar una proposta de l'actual direcció per engegar el procés de votacions per elegir el candidat. Segons ha pogut saber l'ARA, la virtual nova direcció del partit defensa ara que davant un eventual avançament electoral, no hi ha temps per organitzar unes primàries "serioses".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El candidat el triarà el consell nacional el mes de setembre. De moment només s'ha postulat Joan Ridao, que havia manifestat la seva voluntat de concórrer a les primàries, però no és el candidat que vol la futura executiva, que vol fer quallar la imatge de renovació ja als comicis espanyols. Les eleccions a Madrid ja són un maldecap per a ERC, davant la possibilitat que un avançament electoral se solapi amb el procés congressual de la formació.

stats