LES FINANCES DE LA GENERALITAT
Política 28/04/2011

ERC s'ofereix pels pressupostos en cas que el Govern desobeeixi l'Estat si no paga

Puigcercós insta l'executiu d'Artur Mas a triar entre “l'Estat espanyol o la gent de Catalunya” confeccionant un pressupost d'acord amb les necessitats de la societat catalana

M.colomer
2 min
Puigcercós, amb Sergi Sol, Joan Tardà i Anna Simó

BarcelonaEl president d'ERC, Joan Pugicercós, ha ofert el suport d'ERC als pressupostos de la Generalitat del 2011 si “desobeeix” el límit de dèficit que ha fixat l'Estat per aquest any si l'executiu de José Luis Rodríguez Zapatero no paga els 1.450 milions del fons de competitivitat aquest any. Després de la presentació del llibre Algú ho havia de dir (Llibres de l'Índex) del periodista Sergi Sol, el líder d'ERC ha considerat que el Govern només pot respondre al “bloqueig” de l'Estat espanyol amb la desobediència: “Si Madrid no compleix la llei, el que és lògic i coherent és desobeir”. En aquest sentit, ha avisat que no valen els "malabarismes comptables" per figurar un dèficit irreal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Puigcercós ha tornat a reconèixer la corresponsabilitat d'ERC, com a força integrant del Govern dels últims set anys, en la situació financera de la Generalitat. Ha desafiat l'Estat a intervenir Catalunya si no tolera una eventual desobediència catalana. “Ells sabran què fan”. Si Artur Mas va especular que Catalunya anava camí de caure en la situació de Grècia, Puigcercós ho ha negat avui replicant que el país tindria “molts més recursos i capacitats” si aconseguís desfer-se del dèficit fiscal que arrossega.

Això sí, ha instat CiU a deixar “d'amagar-se” i a acabar amb la “desorientació” que, a parer seu, genera la doble actitud de CiU, amb un conseller Mas-Colell ferm en la reivindicació mentre el portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, manté la inacció en no convocar d'una vegada la Comissió Bilateral Generalitat-Estat que presideix. Ha contraposat la feina del conseller Mas-Colell ahir a Madrid mentre Duran rebia a la Generalitat la Creu de Sant Jordi “com si fos l'orde de Malta”. A més, ha deplorat que Duran “es dediqui a arreglar el món” des de la comissió d'afers internacionals del Congrés en lloc de centrar-se en la defensa de Catalunya a Madrid.

stats