Política 26/06/2017

ERC celebra que hi hagi alcaldes "valents i demòcrates" al PSC que se sumin al referèndum

El secretari general del PP català, Santi Rodríguez, insta la direcció socialista a mantenir un missatge "unívoc" d'oposició a l'1-0

Aleix Moldes
2 min
Gabriel Rufián, en roda de premsa a la seu d'ERC

Barcelona"Donem la benvinguda als demòcrates, vinguin d’on vinguin". És la resposta del portaveu adjunt d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, quan aquest dilluns se li ha demanat una valoració sobre els alcaldes del PSC que s'estan mostrant allunyats de la tesi del partit sobre l'1-O. "Aquests alcaldes no són independentistes, sinó demòcrates, i honoren la història del seu partit. En canvi, Iceta oblida la digníssima història del seu partit", ha opinat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En roda de premsa a la seu d'ERC, Rufían ha considerat que expressions com les de l'alcalde de Cornellà de Llobregat, Antonio Balmón, "falten al respecte a la tradició del PSC". En una entrevista radiofònica, Balmón va respondre que no sabia per quin referèndum li preguntaven quan li van demanar opinió per l'1-O.

Rufián ha aprofitat per tornar a fer una crida als comuns perquè s'impliquin en el referèndum. "Donem les gràcies a la gent valenta de les confluències de Podem. A la Marea Gallega, als anticapitalistes i també a Podem Catalunya. Només queda ICV, és a dir, els comuns. I estem convençuts que la seva cúpula dirà alguna cosa encara que sigui tard", ha reblat.

El secretari general del PP català, Santi Rodríguez, en canvi, ha instat avui el PSC a mantenir un missatge "unívoc" d'oposició al referèndum d'independència davant la proliferació d'alcaldes socialistes que hi donen suport. Avui mateix, l'alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, ha assegurat en una entrevista a Onda Cero que participarà en el referèndum i que votarà 'no', malgrat que com a alcalde no cedirà espais municipals perquè se celebri. "He de complir amb la legalitat", ha subratllat.

Rodríguez ha recordat que l'orientació del PSC en contra del referèndum d'octubre "és molt concreta", però ha lamentat que hi hagi veus que no facin cas des dels ajuntaments de les directrius de la direcció socialista. Si bé ha reconegut que es tracta d'un tema intern del partit, ha assumit que les veus discordants debiliten la posició del PSC i per extensió del PSOE, "però també dels partits que pensen que el referèndum que es vol fer està fora de la llei". "El PSC requereix una tasca de coordinació amb els seus regidors per tenir una certa unitat d'acció i una certa coherència", ha advertit el secretari general popular.

stats