POLÍTICA
Política 16/02/2012

ERC reclama un debat monogràfic sobre la reforma laboral al Parlament

Oriol Amorós burxa en les contradiccions entre el conseller d'Empresa i la secretària d'Ocupació i deplora que el Govern perdi les competències en matèria laboral

Roger Tugas
1 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } El diputat d'ERC Oriol Amorós ha anunciat aquest matí que els republicans demanaran un debat monogràgic al Parlament sobre la reforma laboral que divendres va aprovar per decret el govern espanyol i que és vigent des de diumenge. Amorós ha denunciat que la cambra catalana "no es pot inhibir de debatre sobre una reforma que pot comportar més atur, una baixada de sous i complicar-li la vida a les pimes". A més, deplora que "la Generalitat ha estat escombrada de les competències laborals que tenia fins ara", bàsicament en mediació i autorització d'ERO. El diputat republicà ha recordat que aquesta capacitat ha servit per trobar solucions més favorables per als treballadors de Seat, Sharp, Yamaha i Derbi quan aquestes empreses van presentar els seus expedients.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Amorós ha lamentat que, mentre la secretària d'Ocupació, Esther Sánchez, denunciava dilluns a l'ARA la laminació competencial, el conseller d'Empresa, Francesc Xavier Mena, aplaudia la reforma laboral. "El Parlament ha de fer un toc d'atenció al Govern, a qui li prenen competències i ni se n'assabenta", ha reclamat el diputat republicà. ERC necessita el suport de dos grups per forçar el debat i ja ha parlat amb CiU, PSC i ICV. Està obert també a fer-lo coincidir amb el ple sobre les retallades, fixat per a finals de març.

stats