Política 16/04/2012

ERC planteja canviar la monarquia espanyola per dues repúbliques: la catalana i l'espanyola

El portaveu al Congrés dels Diputats, Alfred Bosch, assegura que "l'abdicació no és una solució" perquè el problema rau en el sistema constitucional espanyol. ERC ha presentat aquest dilluns una bateria de 28 preguntes adreçades al govern espanyol per conèixer el cost del viatge del rei a Botswana

Acn
1 min
El portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats, Alfred Bosch / ACN

BarcelonaEl portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats, Alfred Bosch, ha reclamat aquest dilluns iniciar un procés democràtic per suprimir monarquia espanyola, la qual ha titllat de "podrida", i ha instat a canviar-la per dues repúbliques independents, l'espanyola i la catalana.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Bosch ha fet una crida als ciutadans espanyols per iniciar el canvi d'un "residu" que prové del franquisme, i s'ha ofert a ajudar-los des de l'independentisme català perquè "això es converteixi en una realitat". A més, ha rebutjat la idea d'una abdicació del rei Joan Carles en favor del seu fill, perquè amb "un canvi de barrets" no se solucionarà el problema.

En la roda de premsa posterior a la permanent nacional del partit, Bosch ha explicat que el grup d'ERC al Congrés ha presentat aquest dilluns una bateria de 28 preguntes adreçades al govern espanyol per conèixer el cost del viatge del rei a Botswana. "Entenem que des de l'erari públic s'estan pagant festes de la monarquia de manera impròpia", ha assenyalat el diputat republicà. Esquerra també ha demanat a l'executiu de Mariano Rajoy que expliqui quin coneixement tenia del viatge.

El diputat republicà a Madrid ha afegit, a més, que el safari per caçar elefants en el qual va participar el rei a Botswana, i durant el qual es va trencar el maluc, "és una vergonya", perquè es basa "en un trist espectacle de maltractament d'animals". Bosch també ha recordat que el monarca espanyol participa i presideix diverses associacions en defensa dels animals.

stats