POLÍTICA
Política 24/02/2012

ERC pensa seguir batallant per entrar a la comissió de secrets oficials

Els republicans veuen una "anormalitat democràtica" que se'ls veti per ser independentistes

Efe
1 min

BarcelonaEl diputat d'ERC al Parlament Pere Bosch ha dit avui que el seu partit "batallarà" fins al final per tenir representació en la comissió de secrets oficials del Congrés, després que el PP vetés el candidat del grup mixt, el republicà Alfred Bosch. En una roda de premsa al Parlament català, Pere Bosch ha qualificat d'"anormalitat democràtica" que una força política no pugui estar en una comissió d'aquest tipus "per ser independentista", l'aspecte que, segons ell, "molesta veritablement al PP".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Seguirem proposant noms, batallarem amb tots els nostres arguments per superar aquesta anormalitat democràtica", ha afirmat Bosch, que ha afegit que els republicans no es cansaran de "buscar complicitats" amb altres partits i esgotar els mecanismes del Congrés per aconseguir tenir representació en aquesta comissió.

Precisament, el portaveu del grup mixt al Congrés, Francisco Jorquera (BNG), va anunciar ahir que exigiran a la cambra que es votin totes les propostes que formulin fins que es cobreixi la seva vacant a la comissió de secrets oficials, sense acceptar imposicions ni "xantatges" del PP. La primera proposta de votació serà la d'un altre dels diputats d'ERC, en aquest cas Joan Tardà.

stats