Política 27/08/2015

Unió s'erigeix en l'únic partit que pot "dialogar" amb Madrid després del 27-S

Després de la reunió entre Duran i Lleida i Rajoy, Espadaler no espera cap oferta de la Moncloa abans de les eleccions

Ara
2 min
Ramon Espadaler i Josep Antoni Duran i Lleida, en una imatge d'arxiu. EFE

BarcelonaEl candidat d'Unió a les eleccions del 27 de setembre, Ramon Espadaler, alça la bandera del "seny i del diàleg" per afrontar la campanya electoral que s'acosta. Crític amb l'immobilisme del PP però també amb els postulats de Junts pel Sí –la coalició que avalen els seus antics aliats de CDC–, reivindica el seu partit com l'únic amb les mans lliures per "dialogar" amb Madrid, després dels comicis.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El cap de llista d'UDC admet, però, que no hi haurà cap tercera via procedent de la Moncloa abans d'un mes. Després, afirma, l'exigiran i recorda que tenen sobre la taula la proposta d'una "singularització" de Catalunya a través d'una disposició a la Constitució. Espadaler ho ha afirmat en una entrevista a TV3, hores després de la reunió que ahir van mantenir el líder de la formació i portaveu al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, i el president del govern espanyol, Mariano RajoyMariano Rajoy.

El polític democristià ha defensat que "passi el que passi el 27-S, s'haurà de gestionar amb diàleg". Segons afirma, això no poden fer-ho forces que estan "subordinades" a altres partits, com el PSC. Creu que ara és hora de mantenir "els ponts oberts", malgrat la negativa reiterada de l'executiu espanyol a reformar el marc territorial –ha lamentat que s'usi Catalunya com a "arma llancívola" a Espanya–, i ha promès tots els "esforços" per parlar amb qui defensa posicions "diferents" de les seves, que en el terreny nacional se situen en el dret a decidir i l'exigència d'una consulta.

Grup parlamentari

Sobre els resultats electorals del 27-S, Espadaler ha admès que esperen tenir grup parlamentari propi al Parlament i que en cap cas els seus diputats s'alinearan ni amb una declaració unilateral d'independència ni amb el bloc del 'no'.

Sobre el trencament intern del partit, que va donar origen al naixement de Demòcrates de Catalunya, hi ha tret importància i ha afirmat que ara Unió ha guanyat en "coherència", en una sola veu.

stats