Política 27/04/2012

Sáenz de Santamaría: "No esperin cap negociació amb ETA, mai"

El govern espanyol nega que hagin cedit en la política de reinserció de presos

Joan Rusiñol
1 min

MadridLa vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha provat avui de calmar els col·lectius de víctimes d'ETA, molt molestos amb el nou pla per reinserir a la societat els presos d'ETA que es desmarquin de l'organització terrorista. Ha subratllat diverses vegades, amb molta rotunditat, que no hi haurà cap "negociació".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"No esperin cap negociació amb l'organització terrorista ETA, mai", ha afirmat. Segons ha dit, els presos només poden esperar "l'aplicació de la llei en tota la seva extensió". Ha assegurat que no hi ha hagut cap canvi en les noves mesures que va anunciar ahir el ministeri de l'Interior ja que la possibilitat d'acollir-se a "beneficis penitenciaris" està condicionada a "complir els requisits que preveu la legislació penitenciària". És a dir, allunyar-se de forma "clara, rotunda, decidida i solemne" d'ETA. No obstant, ha obviat dir que demanar perdó a les víctimes es deixa ara per a la segona fase del procés de reinserció, que els reclusos podran iniciar sense haver fet públic aquest acte de penediment.

Sáenz de Santamaría també ha recordat que el govern espanyol només preveu tractaments "individualitzats", tal com ja marcava l'anomenada via Nanclares.

stats