ALTO EL FOC D'ETA
Política 10/01/2011

SI espera que l'alto el foc d'ETA obri el "camí cap a la independència d'Euskal Herria per vies pacífiques"

Uriel Bertran demana que el PSOE i el PP s'impliquin en el pocés i que acceptin "l'autodeterminació de les nacions catalana i basca". Lópex Tena espera que la fi de la violència sigui "definitiva"

Redacció
1 min

BarcelonaLa fredor i els recels de la majoria de partits davant del comunicat d'alto el foc d'ETA contrasten amb la valoració clarament positiva que n'ha fet Solidaritat Catalana per la Independència.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El partit liderat per Joan Laporta ha anunciat en un comunicat que valora "molt positivament l'alto el foc permanent, general i verificable que ha fet avui l'organització ETA". Pel diputat Uriel Bertran aquest alto el foc hauria de servir perquè "Euskal Herria iniciï el seu camí cap a la independència per vies pacífiques i democràtiques", i ha demanat a l'Estat espanyol, al PP i al PSOE "que s'impliquin en un procés verificat per observadors internacionals i que acceptin el dret a l'autodeterminació de les nacions basca i catalana".

El també diputat de SI Alfons López Tena afegeix, en el mateix comunicat, que espera que "l'alto el foc sigui definitiu i que mai més hi hagi violència a Euskal Herria".

stats