Política 11/08/2012

L'esquerra abertzale acusa l'Estat de fer ús de la "violència legal" per combatre l'independentisme basc

El portaveu de l'esquerra abertzale Pernando Barrena pregunta "fins quan" mantindrà el govern espanyol i el PP la seva "estratègia de guerra i excepció"

Efe
1 min
Els portaveus de l'esquerra abertzale Pernando Barrena i Joseba Permach

Sant SebastiàEl portaveu de l'esquerra abertzale Pernando Barrena ha acusat avui el PP d'utilitzar "la violència, en aquest cas la legal" per perseguir "objectius polítics" com combatre l'independentisme basc. Barrena ha ofert avui, juntament amb Joseba Permach, una roda de premsa en què han exposat l'anàlisi de l'antiga Batasuna d'una setmana "dura i difícil".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Barrena ha ressaltat el gest del diputat general de Guipúscoa, Martín Garitano, d'acudir a l'homenatge de l'empresari Joxe Mari Korta, assassinat per ETA, i ha lamentat que aquest tipus de "passos constructius" cap a la "reconciliació" només s'estiguin produint, al seu judici, per part de l'esquerra abertzale. A l'altre costat de la balança ha posat la situació del pres d'ETA malalt Iosu Uribetxeberria o l'accident de trànsit patit aquesta setmana pels familiars d'un altre reclús de l'organització terrorista.

Barrena s'ha preguntat "fins quan" mantindrà el govern espanyol i el PP la seva "estratègia de guerra i excepció" i ha acusat els populars d'estar "encegats per la seva majoria a Madrid" i "totalment desconnectats" de la realitat. "Que deixin d'activar els mecanismes del sadisme i el patiment gratuït", ha reclamat el dirigent abertzale, que ha insistit a censurar la "indolència" i la "irresponsabilitat" del Govern deu mesos després de l'anunci de la fi de la violència d'ETA.

Barrena ha criticat també el lehendakari, Patxi López, i el president del PNB, Iñigo Urkullu, als quals ha acusat de "donar carta blanca" al PP, i els ha preguntat "què estan disposats a fer perquè els presos amb malalties incurables siguin excarcerats.

stats