CAS PALAU
Política 10/07/2012

El jutge requisa obres d'art i 43.000 euros al domicili de Millet

El jutge del cas Palau va escorcollar ahir els domicilis de Fèlix Millet i Jordi Montull a la recerca d'indicis sobre els diners defraudats. La policia es va emportar una trentena d'obres d'art i 43.000 euros.

Laura Díaz-roig
2 min

BARCELONA.Una trentena d'obres d'art i 43.000 euros en efectiu. Això és el que va trobar ahir la policia judicial al domicili de l'expresident del Palau de la Música Fèlix Millet després d'un escorcoll que es va prolongar durant tot el dia. Un camió de mudances es va endur els quadres i mitja dotzena d'escultures, tot propietat de la dona de Millet, Marta Vallés, i que ara hauran de ser valorades al MNAC, segons fonts pròximes al cas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els Mossos, acompanyats del jutge que investiga el cas, Josep Maria Pijuan, i el fiscal Emilio Sánchez Ulled, van arribar a primera hora del matí al domicili de l'expresident del Palau, a l'Ametlla del Vallès. De fet, va ser la seva dona qui el va alertar de la presència de la policia. Alguns dels seus néts eren al domicili passant uns dies de vacances. A la mateixa hora també començava el registre de la casa de l'altre principal imputat del cas Palau, Jordi Montull, a Teià.

La decisió de registrar els domicilis de Millet i Montull, que arriba tres anys després que esclatés el cas, és una de les últimes opcions que té el jutge per esbrinar el destí del gruix dels diners desviats del Palau, després que les investigacions no hagin aconseguit aclarir-ho. A la interlocutòria d'ahir -en què s'ordena l'entrada al domicilis i el registre- el jutge Pijuan explica que les investigacions dels últims mesos s'han centrat a buscar aquest diners, però critica l'"escassa col·laboració" de les entitats financeres, que van incomplir les obligacions formals d'identificar els cobradors dels xecs que es van retirar en efectiu.

Crítica a l'anterior jutge

"Si la pràctica d'aquesta diligència [el registre dels domicilis] s'hagués realitzat al principi de la instrucció, raonablement hauria donat més bon resultat", deia el jutge a la interlocutòria d'ahir, en referència a la feina feta per l'anterior instructor, Juli Solaz, que mai va fer escorcollar els domicilis privats dels imputats. Tot i així, Pijuan va considerar que encara era possible trobar diners o indicis d'on podrien haver amagat els milions d'euros que encara no s'han pogut localitzar. A més, també va justificar el registre per la necessitat de trobar més objectes de valor que puguin ajudar a fer front a la responsabilitat civil dels acusats.

En el seu escrit, Pijuan explica que la presumpta responsabilitat civil dels dos acusats està fixada en uns 40 milions d'euros, però Millet i Montull han dipositat quantitats molt inferiors als jutjats. Així, l'expresident del Palau ha entregat 4,2 milions d'euros en efectiu i el valor dels seus béns consignats és de 12,5 milions, i Montull ha entregat 809.000 euros en efectiu i té béns consignats que valen 2,4 milions. Un dels objectius de l'escorcoll era, doncs, buscar béns de valor i "acordar-ne, si escau, l'embargament i el dipòsit". Del gruix dels diners defraudats del Palau, però, ni rastre.

stats