Política 19/10/2015

Els EUA es comprometen a endur-se'n per mar la terra contaminada de Palomares 50 anys després

Mariona Ferrer I Fornells
1 min
El ministre d'Exterior, José Manuel García-Margallo, durant la roda de premsa amb al cap de la diplomàcia nord-americana, John Kerry, després de firmar l'acord sobre Palomares / EFE

MadridEl govern espanyol i el nord-americà han firmat aquest dilluns una declaració d'intencions amb què els Estats Units es comprometen a netejar la terra contaminada a Palomares (Almeria) amb l'objectiu de "reparar un error que es va cometre fa 50 anys", ha assenyalat el ministre d'Exteriors, José Manuel García-Margallo.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Margallo ha firmat amb el cap de la diplomàcia nord-americana, John Kerry, de visita a Madrid, un memoràndum d'enteniment per tractar, compactar i transportar les terres contaminades fins als Estats Units. "Avui és un dia de celebració perquè els Estats Units adopten la seva responsabilitat amb això", ha dit Kerry.

Palomares manté radioactivitat des del 1966 degut a la caiguda de diverses bombes nuclears d'un avió nord-americà després del xoc amb una altra aeronau.

Estava previst que Kerry visités Espanya el juny passat, quan el govern espanyol va avalar que Morón es convertís en una base permanent per als Estats Units al nord d'Àfrica.

stats