Política 19/10/2011

El PP dóna per fet que ETA respondrà a la Conferència de Pau amb un comunicat

La direcció conservadora està expectant pel quan i el com d'aquest eventual pronunciament

Joan Rusiñol
1 min

MadridLa direcció estatal del PP té coll avall que ETA farà un comunicat per respondre a la petició de desarmament que van fer les personalitats internacionals que van participar a la conferència de Sant Sebastià. "No sabem si serà demà o després del 20-N", admeten aquesta fonts, però reconeixen que tant al carrer Gènova com a la Moncloa hi ha la "intuïció" que aquest pronunciament hi serà.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El PP està expectant. Per emetre una opinió vol esperar que es produeixi i, sobretot, tenir molt clar si les paraules d'ETA són un pas endavant o no. La prudència s'ha instal·lat a la cúpula directiva del PP, si bé el discurs públic de molts dirigents –sobretot els de la considerada ala dura del partit– mantenen la contundència contra els passos que s'estan fent a Euskadi. Els populars tampoc volen explicar quina estratègia antiterrorista posaran en pràctica si arriben al govern espanyol.

Contra les crítiques de manca de concreció, fonts del PP han avançat avui que aprovaran el programa el dia 31 en un comitè executiu. Aquest migdia, Mariano Rajoy i Esperanza Aguirre han presentat la llista per Madrid. El número 4 és l'alcalde de la ciutat, Alberto Ruiz-Gallardón. Fa tres anys, Aguirre s'hi va oposar. Avui, en canvi, s'ha desfet en elogis cap als membres de la candidatura.

stats