CAP AL 20-N
Política 22/09/2011

EUiA exigeix a ICV fer coalició amb IU i el número 2 a les llistes

L'exsenador i dirigent d'EUiA Joan Josep Nuet vol situar-se darrere de Joan Coscubiela si hi ha acord amb ICV per presentar-se junts

Efe
1 min
Herrera (ICV) i Miralles (EUiA) en la valoració dels resultats de les eleccions del 28-N.

BarcelonaEl consell nacional d'EUiA ha aprovat una resolució en què exigeix a ICV el número dos de la candidatura a les eleccions generals del 20 de novembre, per al qual proposa l'exsenador Joan Josep Nuet, i defineix la coalició amb IU de prioritària per sobre de qualsevol altra. Fonts d'EUIA han assegurat a Efe que la formació "aposta per reeditar la coalició amb ICV a Catalunya, amb la condició de sumar els vots, els diputats, el percentatge i els diners" a la coalició de forces d'esquerres que està promovent IU.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"No és possible fer una coalició catalana que no sumi amb IU", han assegurat fonts que van participar en la redacció de la resolució, que també han volgut remarcar que l'objectiu d'EUIA és "aconseguir un acord amb ICV". El condicionant de sumar-se a la coalició d'IU respon al fet que ICV encara sospesa com quadrar la seva tradicional aliança d'esquerres a Espanya, amb el protocol signat amb Equo, la formació ecologista presidida per l'expresident de Greenpeace a Espanya Juan López de Uralde. D'aquesta manera, i amb la resolució aprovada ahir, en cas que ICV optés finalment per aliar-se amb Equo, la coalició amb EUiA a Catalunya es trencaria.

Amb la resolució, EUiA també planteja guanyar un lloc a la llista d'ICV-EUiA en les quatre circumscripcions catalanes respecte a les dues últimes conteses generals, el 2004 i 2008, en què va ocupar el número tres de la candidatura. El consell nacional va comptar amb la presència del secretari d'organització d'IU, Miguel Reneses, que "va subscriure plenament l'acord".

Finalment, EUiA també va aprovar reeditar l'Entesa Catalana de Progrés per al Senat amb PSC i ICV, després que ERC ja hagi descartat participar-hi.

stats