NOU NOMENAMENT
Política 13/01/2011

EUiA accepta que Joan Saura sigui senador en comptes de Joan Josep Nuet

Fonts d'Esquerra Unida asseguren que la coalició no es trencarà, però adverteix que el dany polític "no podrà ser reparat amb cap compensació"

Redacció
1 min

BarcelonaMalgrat els esforços d'EUiA per mantenir Joan Josep Nuet com a senador, el consell nacional d'ICV ratificarà el dissabte Joan Saura com el seu substitut. Esquerra Unida cedeix i assegura que no hi haurà divorci a la coalició, però fonts internes del partit adverteixen que "aquest element polític negatiu no podrà quedar esborrat amb cap compensació".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els ecosocialistes defensen que "no arrabassen" al seu soci minoritari "un lloc que li pertanyi", sinó que recupera el senador que va tenir durant la legislatura 2003-2006 i que va decidir cedir a EuiA durant el segon mandat del tripartit per "equilibrar la representació de la coalició" un cop ICV va assumir les dues conselleries. Avui a les 13 hores es reuneix el consell de coalició en què es proposarà el nomenament de l'encara president ecosocialista com a senador. La ratificació serà dissabte en el consell nacional del partit. EUiA adverteix que no els "tornarà a passar el mateix" de cara a les municipals perquè no pensen "acceptar decisions unilaterals de ningú".

Podeu llegir la notícia sencera a l'Ara Més.

stats