Política 10/04/2012

Echániz: "No hi ha cap improvisació. Se sabia de fa temps que calia fer reformes en l'àmbit sanitari"

El secretari de Sanitat i Assumptes Socials del PP, José Ignacio Echániz, ha assegurat en una entrevista a Catalunya Ràdio que les retallades en sanitat sortiran d'"ajustos responsables" en qüestions com la compra de material sanitari

Ara
1 min
Juan Ignacio Echániz, secretari de Sanitat i Assumptes Socials del PP

BarcelonaEl secretari de Sanitat i Assumptes Socials del PP, José Ignacio Echániz, ha assegurat en una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio que les retallades en sanitat sortiran d'"ajustos responsables" i es faran en qüestions com la compra de material per als centres mèdics. Segons el popular, "no hi ha improvisació" en la decisió de retallar 10.000 milions d'euros més dels que els pressupostos generals de l'Estat ja havien previst fa pocs dies. És a dir, Echániz dóna a entendre que aquest anunci de Madrid no és fruit d'una acceleració ni d'una decisió imprevista per acontentar els mercats i Europa, que volen més austeritat per assegurar-se que Espanya "compleix amb els seus objectius de dèficit".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Echániz, que no ha concretat les xifres de les retallades en cada aspecte, ha afirmat que "es poden fer esforços perquè les 17 autonomies puguin aconseguir descomptes en medicaments, amb una central de compres", cosa que fins al moment no s'ha creat mai i que ja "hauria d'existir de fa molt temps".

Altres àmbits en què Echániz adverteix que es retallarà són "les duplicitats", que des del seu punt de vista "existeixen", i tothom que treballa en sanitat sap que "hi ha marges per retallar".

Una altra de les propostes que el popular ha explicat per fer aquests "ajustos responsables" és la caiguda de prestacions sanitàries per part de la sanitat pública, "operacions d'estètica", ha dit. "Els serveis mèdics bàsics hauran de ser comuns a tot l'Estat i hauran de deixar d'atendre problemes estètics, per exemple", ha explicat. No ha negat que entre les operacions que deixaran d'entrar en el sistema públic hi hagi les de canvi de sexe.

stats