POLÍTICA
Política 16/03/2012

El govern valencià no s'oposarà a altres eixos mentre no afectin el mediterrani

La ministra de Foment visitarà el País Valencià per presentar el tercer carril del corredor mediterrani, fet que demostra "un compromís sense fissures” segons el vicepresident José Ciscar

Efe
1 min

ValènciaEl vicepresident del govern valencià, José Císcar, has assegurat aquest divendres que el consell vol que el corredor mediterrani sigui una "prioritat", tot i que no s'oposarà al fet que s'inverteixi en altres eixos ferroviaris mentre no es vegi compromès el finançament d'aquesta infraestructura. Císcar ha expressat així la confiança de la Generalitat en el suport del govern central al corredor mediterrani, després que el ple del Congrés rebutgés ahir, amb el vot en contra del PP i PNB, la moció de CiU perquè l'executiu defensés la "prioritat" del mediterrani davant de qualsevol altre eix ferroviari.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El vicepresident, preguntat per aquesta qüestió en la roda de premsa posterior al ple del consell, ha destacat que l'executiu central ha compromès 1.000 milions d'euros per finançar aquest eix. "Mentre no es toqui el projecte mediterrani no ens oposarem a altres corredors, però que primer sigui el nostre", ha puntualitzat. A més, ha subratllat que la visita de la ministra de Foment, Ana Pastor, el proper abril al País Valencià per presentar el projecte del tercer carril del corredor mediterrani demostra "el seu compromís sense fissures” amb aquesta infraestructura. Aquesta actuació suposa la primera fase del corredor mediterrani i és per això una actuació "molt important". El seu termini màxim d'execució és el 2016.

No obstant això, ha remarcat que el Consell "en absolut" es conformarà amb el fet que el tercer carril sigui prioritari, ja que "volem el corredor en tota la seva integritat”. Respecte a la moció que va ser rebutjada el passat dijous pel ple del Congrés amb el suport del PP, Císcar ha explicat que no es parlava de l'eix mediterrani "com a prioritat", sinó d'un corredor fins a Tarragona.

stats