ENQUESTA ELECTORAL
Política 23/07/2012

El PP cau nou punts des del 20-N però només pugen IU i UPyD, segons 'El Mundo'

Només un 18,3% dels enquestats té una opinió bona o molt bona de Rajoy, tot i que el PSOE no aixeca cap i creix menys d'un punt

Ara
1 min

BarcelonaLes retallades del govern espanyol estan passant una dura factura al PP. Segons una enquesta elaborada per Sigma Dos i publicada avui per 'El Mundo', els populars passarien de rebre el 44,6% dels vots del 20-N a tan sols un 35,8%, cosa que significa que perdria nou punts en tan sols set mesos a l'executiu. Tanmateix, aquesta caiguda no seria aprofitada pel primer partit de l'oposició, el PSOE, que només passaria del 28,8% dels vots al 29,6% i es quedaria a menys de sis punts del PP, i els que en sortirien beneficiats serien IU i UPyD. El partit de Cayo Lara podria pujar del 6,9% dels vots a un 11,7%, mentre que el de Rosa Díez incrementaria el seu suport del 4,7% de les paperetes al 7,8%.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pel que fa als partits catalans, l'enquesta preveu poques novetats. CiU podria passar del 4,2% dels vots al 4,1%, mentre que ERC repetiria l'1,1% del 20-N. Pel que fa a les formacions basques, el PNB superaria per un estret marge Amaiur, amb un 1,4% i un 1,3% dels suports, respectivament.

El problema del govern espanyol és també d'imatge, atès que un 56% de la població té una opinió dolenta o molt dolenta de Mariano Rajoy i tan sols un 18,3% en té una de bona o molt bona. Tot i això, el president del govern espanyol és el segon polític més ben valorat, amb un 3,72, només superat per Rosa Díez (3,99) i per davant de Cayo Lara (3,52), Alfredo Pérez Rubalcaba (3,51) i Josep Antoni Duran i Lleida (3,48).

stats