Política 22/12/2014

Unió adverteix que sense llista unitària, Mas ha d'esgotar la legislatura

Ramon Espadaler creu que la negociació de l'avançament electoral no pot anar més enllà d'aquestes festes. recorda que Mas va deixar clar que no avançarà eleccions si ERC, ICV-EUiA i la CUP no s'integren en una llista unitària que, a criteri seu, és el que convertiria els comicis en un referèndum

Marc Colomer
2 min

Barcelona"Constatem que la proposta que emana de la conferència del president no s'està complint". El secretari general d'Unió, Ramon Espadaler, ha advertit aquest dilluns que si ERC, ICV-EuiA i la CUP mantenen la seva negativa a una llista unitària de cara a unes eventuals eleccions referendàries, el president de la Generalitat ha d'esgotar la legislatura. Perquè per Espadaler, les eleccions només tenen sentit si es fan a partir de les condicions del president. D'altra manera, diu, els comicis no toquen fins el 2016.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Espadaler ha intentat així contrarestar la pressió creixent de l'independentisme civil perquè la convocatòria electoral no vagi més enllà de la primavera. Els democristians no amaguen que ells no voldrien avançar eleccions. De fet, Per Espadaler el "debat sobre si hi ha o no avançament electoral abans de les municipals, o a la primavera, és un debat que no es pot eternitzar". Fins quan ha de durar, a criteri d'Unió? "L'escenari de finals festes és un bon escenari". Ha reiterat el rebuig democristià a la "curiosa" proposta de Junqueras de renunciar a la Presidència de la Generalitat en favor d'Artur Mas si ERC guanyés les eleccions.

Espadaler a Iglesias: "Mas ha passat per les urnes"

Després que el líder de Podem, Pablo Iglesias, afirmés ahir des de Catalunya que no reconeix al president de la Generalitat i líder de CiU, Artur Mas, com a interlocutor, Espadaler li ha recordat que Mas i el Govern "han passat per les urnes", i és això que els "legitima" per ostentar la interlocució. "No malbaratarem energies criticant als altres, sinó construint", ha etzibat el secretari general de CiU, que ha defensat que, a diferència de Podem, Unió vol "construir tocant de peus a terra i des del que representa la democràcia parlamentària, mirant endavant des de la proposta més que des de la protesta". "Voldríem sentir propostes factibles", ha conclòs.

stats