ELECCIONS EUROPEES
Política 26/05/2014

Terricabras creu que el 25-M garanteix que "el procés quedi enfortit" i evita valorar una possible entrada a Govern

L'eurodiputat electe considera tant important la clara victòria sobiranista com que la participació es disparés més de 10 punts respecte el 2009

Roger Tugas
1 min
Junqueras i Terricabras, aquest dilluns a l'executiva d'ERC / PERE TORDERA

BarcelonaQui ha estat cap de llista d'ERC-NECat a les eleccions europees, Josep-Maria Terricabras, ha defensat aquest dilluns que els resultats del 25-M fan que "el procés quedi enfortit i que ja no es pugui mirar enrere", tot i que ha admès que "segur que les valoracions des de Madrid seran diferents". El ja eurodiputat ho ha justificat pel resultat del partit, però també per l'increment de la participació a Catalunya, pel fet que aquesta s'hagi situat per sobre de la mitjana estatal i pel bon resultat del conjunt de formacions que van pactar la data i la pregunta. Així mateix, Terricabras ha celebrat que l'esquerra i la dreta a Catalunya ja estiguin liderades per formacions d'estricta obediència catalana. "A Catalunya comencem a ser un país normal abans de ser un estat normal", ha apuntat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i això, el filòsof ha evitat mullar-se gaire sobre una possible entrada d'ERC al Govern, tot i que ha insinuat que no és un escenari que estigui sobre la taula a curt termini. "No esperem una trucada del president, el Parlament de Catalunya segueix fent la mateixa activitat que feia divendres o dijous", ha afirmat, tot i que ha deixat la qüestió en mans de les direccions d'ERC i de CiU. "També hi ha d'haver la pressió i petició del president de la Generalitat, i quan això arribi, es negociarà i parlarà, però això no és el present, tot i que no s'ha d'excloure", ha explicat.

Partit preparat per governar

L'altre eurodiputat electe de la coalició, Ernest Maragall, també ha coincidit que els resultats permetran refermar el "compromís amb la consulta i claredat amb la disponibilitat d'una alternativa que agafi les regnes de la governabilitat quan el país ho decideixi".

stats