Política 20/09/2011

Elena Salgado s'agafarà dos anys sabàtics quan deixi el govern espanyol

Farà servir els dos anys en què té prohibit treballar per ser solidària i per estudiar història contemporània

Agències
1 min
La vicepresidenta econòmica ahir al Congrés dels Diputats.

BarcelonaLa llei de conflicte d'interessos del 2006 obliga els exmembres del govern a no treballar en empreses privades que es moguin en àmbits similars als que s'han ocupat amb el seu càrrec públic al govern. Per aquest motiu, l'actual ministra d'Economia i Hisenda, Elena Salgado, haurà d'estar dos anys ocupada en activitats no lucratives. Segons afirma en una entrevista concedida a la revista Vanity Fair, entre els seus plans més propers hi ha els de tornar a estudiar a la universitat, la carrera d'Història Contemporània, i la voluntat de col·laborar amb alguna ONG, tot i que no concreta quina.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En termes generals, Salgado afirma que seran dos anys "quasi sabàtics" i que tot i que no treballarà estarà "molt activa" i "fora dels focus".

Salgado ha aprofitat l'entrevista a Vanity Fair per criticar María Dolores de Cospedal perquè des que ha arribat al govern de Castella-la Manxa només fa que dir que "els calaixos estan plens de factures per pagar" i per recriminar-li poca "diligència" a l'hora de governar. D'altra banda, ha aprofitat que ja arriba el final del seu mandat per reconèixer un error del seu govern: no haver acumulat més superàvit durant les èpoques de bonança. És a dir, no haver continuat amb "la guardiola de Pedro Solbes".

En el mateix número en què la revista explica com eduquen els prínceps d'Astúries i de Girona les infantes, Salgado ha admès que li faltarà temps per veure la recuperació econòmica d'Espanya i, preguntada per si la veurà des de la barrera, ella contesta que la veurà "des de dins".

stats