Política 07/06/2011

Elx canviarà el nom en valencià dels equipaments culturals al castellà

El fet que es digui Gran Teatre, que passarà a anomenar-se Gran Teatro, implica una "càrrega ideològica", segons el diari 'Abc'

Redacció
1 min

BarcelonaEl PP governarà a partir de dissabte el municipi d'Elx i la política lingüística serà una de les seves prioritats. Això significarà que equipaments culturals com l'Escorxador o el Gran Teatre passaran a tenir el nom en castellà: Gran Teatro i un altre nom que encara no han determinat per l'Escorxador.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons el diari Abc, el nou govern pretén així treure “la càrrega ideològica” de la seva oferta cultural. Això sí, ho faran des del “principi d'austeritat”. El diari explica que l'àrea de Cultura de l'Ajuntament estava regida per l'edil de Compromís Àngels Candela i que hi havia impregnat “un cert nacionalisme catalanista”.

Tanmateix, el diari recorda que aquesta regidora havia demanat ajuda econòmica a Josep-Lluís Carod-Rovira, aleshores vicepresident de la Generalitat, per finançar una campanya del valencià al municipi. A més, el PP havia presentat durant l'anterior legislatura per instar a la Generalitat a eliminar del portal culturcat.cat les referències al Misteri d'Elx com un element dels Països Catalans.

(Informació elaborada gràcies a l'aportació del lector 'Sensio')

stats